EasTerTimE

Weblog over mijn Schotse Collie Easter. Zij is geboren op 2e paasdag, 17 april 2006 en kwam afgelopen zondag de 11e juni bij mij wonen.

15.7.10

Oogonderzoek in het UKG te Utrecht...

Vandaag zijn we met Easter naar de Univeriteits kliniek Gezelschapsdieren UKG in Utrecht geweest voor een deskundig onderzoek naar met name het linkeroog.

Een mooi centrum, voor de begeleiders (baasjes) een koffiemuntje én zelfs een uitrijmuntje voor de parkeerplaats voor de deur. Service alom, dus dat beloofde wat.

Na het inchecken moesten we een klein kwartiertje wachten en hoewel er allerlei huisdieren in de wachtruimte zaten bleef ieder dier gewoon rustig zitten, zo dus ook onze Easter.
We werden geroepen om naar polikamer 1 te gaan waar een ware groep van mensen ons welkom heetten. Wel drie (3) artsen - al dan niet in opleiding - bogen zich over de ogen van Easter. Latijnse termen vlogen over tafel en allerlei handelingen werden verricht.

Om een lang en ingewikkeld verhaal kort te houden denkt men dat de traanontwikkeling van voornamelijk het linkeroog niet goed werkt. Nadat er een (zeer) deskundige mevrouw naar gekeken had die op haar beurt ook weer ruggespraak hield met een nog-deskundiger iemand konden we gaan met een tas vol medicijnen. Zalf, nog een zalf, spoelwater en spoelfles. Lang leve de verzekering zullen we maar zeggen.

En Easter ? Die lag alweer in de achterbak te slapen. Die vond dat gedoe allang best...